IJs­krul­len met aard­bei­en-port­cou­lis

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 2 personen
4 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Neem het ijs uit de vriezer, zodat het iets zachter wordt. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Houd voor garnering 4 aardbeien achter, pureer de rest samen met de poedersuiker en port in de keukenmachine. Snijd de achtergehouden aardbeien in partjes. Schep de aardbeiensaus in mooie cirkels op borden. Vorm met een ijsschep dikke krullen van het ijs. Verdeel de ijskrullen over de borden. Garneer met de aardbeien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

IJskrullen met aardbeien-portcoulis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

IJs­krul­len met aard­bei­en-port­cou­lis

1
1
  • ½ liter roomijs stracciatella

Neem het ijs uit de vriezer, zodat het iets zachter wordt.

2
2
  • 250 g aardbeien
  • 1 el poedersuiker
  • 2 el rode port

Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Houd voor garnering 4 aardbeien achter, pureer de rest samen met de poedersuiker en port in de keukenmachine.

3
3

Snijd de achtergehouden aardbeien in partjes. Schep de aardbeiensaus in mooie cirkels op borden.

4
4

Vorm met een ijsschep dikke krullen van het ijs. Verdeel de ijskrullen over de borden. Garneer met de aardbeien.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.