Ca­mem­bert-aard­ap­pel­scho­tel

(172)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 172

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Snijd de tomaat samen met de camembert in dunne plakjes. Snijd de courgette in plakjes.
  2. Vet de ovenschaal in. Leg de aardappelen, camembert, tomaat en courgette dakpansgewijs in de schaal. Bestrooi met rozemarijn, peper en zout. Laat het gerecht in het midden van de oven in ca. 30 min gaar worden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 06-07

Camembert-aardappelschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ca­mem­bert-aard­ap­pel­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.

2
2
  • 300 g trostomaten
  • 500 g camembert
  • 1 courgette

Snijd de tomaat samen met de camembert in dunne plakjes. Snijd de courgette in plakjes.

3
3
  • 5 g boter
  • 700 g aardappelschijfjes

Vet de ovenschaal in. Leg de aardappelen, camembert, tomaat en courgette dakpansgewijs in de schaal.

4
4
  • 2 tl gedroogde rozemarijn

Bestrooi met rozemarijn, peper en zout. Laat het gerecht in het midden van de oven in ca. 30 min gaar worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.