Brui­ne-bo­nen­soep met worst

Als het buiten wat kouder wordt, warmen we binnen op met een kom van deze soep.

(169)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Als het buiten wat kouder wordt, warmen we binnen op met een kom van deze soep. 4 personen
3 169

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de selderij fijn en de rookworst in plakjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de soepgroente ca. 3 min. Voeg de selderij, de inhoud van het blik bruine bonen, de bouillontabletten en het water en breng dit aan de kook. Laat de soep ca. 5 min. koken. Schep de helft van de soep uit de pan en pureer de soep. Schenk de gepureerde soep terug in de pan. Verwarm de plakjes worst ca. 2 min mee.

serveertip:

Serveren met bolletjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 2.135 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 02-03

Bruine-bonensoep met worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brui­ne-bo­nen­soep met worst

1
1
  • 50 g verse selderij
  • 250 g rookworsten
  • 2 el zonnebloemolie
  • 350 g boerensoepgroente

Snijd de selderij fijn en de rookworst in plakjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de soepgroente ca. 3 min.

2
2
  • 850 g bruine bonen
  • 2 groentebouillontabletten
  • 700 ml water

Voeg de selderij, de inhoud van het blik bruine bonen, de bouillontabletten en het water en breng dit aan de kook. Laat de soep ca. 5 min. koken.

3
3

Schep de helft van de soep uit de pan en pureer de soep. Schenk de gepureerde soep terug in de pan. Verwarm de plakjes worst ca. 2 min mee.

serveertip:

Serveren met bolletjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.