Me­loen­wa­ter­ijs met mus­kaat­wijn

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
4 23

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meloen in vieren snijden, dik schillen en pitjes verwijderen. In keukenmachine vruchtvlees pureren. Suiker oplossen in 3/4 dl kokend water. Suikersiroop door meloen mengen. Muntblaadjes erboven fijnknippen en erdoor scheppen. Meloenmengsel in diepvriesdoos schenken. In ca. 4 uur bevriezen. Na ca. 1 1/2 uur meloenmengsel omscheppen, ijskristallen hierbij van wand losmaken. Dit na 2 1/2 uur en 3 1/2 uur herhalen.
  2. (IJs ca. 15 minuten van tevoren uit diepvries in koelkast zetten.) IJs over vier hoge ijscoupes verdelen. Gekoelde muskaatwijn erover schenken. Licht bestuiven met kaneelpoeder. Serveren met rietje en lange lepel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.