Per­zi­ken met ijs

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 365 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
3 19

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Neem het ijs 20 min. van tevoren uit de diepvries. Bewaar 4 cantuccinikoekjes, breek de rest in stukjes of verkruimel met de deegroller. Schep door het ijs. Doe het ijs in een afgesloten bak en bevries minstens 1 uur opnieuw. Breng de wijn met de suiker al roerend aan de kook. Snijd het vanillestokje open, schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg eerst het merg en daarna het sap van de perziken toe aan de wijn. Laat het kookvocht 10 min. op hoog vuur tot siroopdikte inkoken. Schep de perziken op een bord met een bolletje ijs ernaast. Schenk de siroop erover en garneer met de achtergehouden cantuccini.

Tip:

In plaats van perziken kunt u ook abrikozen gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.