Mi­ne­stro­ne to­ma­ten-groen­te­soep

Pasta in de soep: Italianen hebben wel vaker goede ideeën.

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pasta in de soep: Italianen hebben wel vaker goede ideeën. 4 personen
3 67

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een grote soeppan het water samen met het bouillontablet aan de kook. Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de groene kool en snijd de kool in reepjes. Laat de bonen in een zeef uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Schil en was de aardappels en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Voeg de knoflook, de aardappelblokjes, de kool, de penne rigate en de groentemix aan de bouillon toe.
  2. Breng de soep aan de kook en laat ca. 8 min. zachtjes koken. Voeg vervolgens de bonen, de hamreepjes en de tomatenblokjes (met het sap) toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat nog ca. 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de kaas en het basilicum.

combinatietip:

Lekker met ciabatta besmeerd met pesto.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië

Minestrone tomaten-groentesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ne­stro­ne to­ma­ten-groen­te­soep

1
1
  • 1 liter water
  • 1 groentebouillontablet

Breng in een grote soeppan het water samen met het bouillontablet aan de kook.

2
2
  • 100 g groene kool
  • 100 g witte bonen
  • 1 teen knoflook

Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de groene kool en snijd de kool in reepjes. Laat de bonen in een zeef uitlekken. Snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 2 aardappelen
  • 150 g penne rigate
  • 250 g Italiaanse groentemix

Schil en was de aardappels en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Voeg de knoflook, de aardappelblokjes, de kool, de penne rigate en de groentemix aan de bouillon toe.

4
4
  • 100 g gekookte hamreepjes
  • 800 g tomatenblokjes

Breng de soep aan de kook en laat ca. 8 min. zachtjes koken. Voeg vervolgens de bonen, de hamreepjes en de tomatenblokjes (met het sap) toe.

5
5

Breng de soep opnieuw aan de kook en laat nog ca. 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 15 g basilicum
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de kaas en het basilicum.

combinatietip:

Lekker met ciabatta besmeerd met pesto.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.