Run­der­stoof­pot met bier

Door het bier en de ontbijtkoek wordt dit stoofgerecht een beetje zoet.

(239)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Door het bier en de ontbijtkoek wordt dit stoofgerecht een beetje zoet. 4 personen
3 239

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de runderlappen op kamertemperatuur komen en snijd in grove stukken. Bestrooi met zout, peper en chilipoeder. Verhit in braadpan boter en bak rundvlees in ca. 5 min. rondom bruin. Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Schil de bleekselderij met de dunschiller, snijd in stukken van 2 cm en spoel af.
  2. Schep de knoflook, bleekselderij en koolraap door het vlees en bak ca. 3 min. zachtjes mee. Kruimel de bouillontablet erboven. Schenk langs de rand van de pan het bier en 0.5 dl warm water per persoon bij het vlees.
  3. Breng het geheel tegen de kook aan en laat het vlees afgedekt in ca. 2 1/2 - 3 uur zachtjes gaar stoven. Snijd de ontbijtkoek in blokjes en schep door het stoofvocht.
  4. Verwarm al roerend de stoofpot nog ca. 3 min. tot het vocht mooi gebonden is. Breng op smaak met zout en peper.

variatietip:

Vervang de koolraap door plakjes winterwortel.

video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 765 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Runderstoofpot met bier

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Run­der­stoof­pot met bier

1
1
  • 600 g doorregen runderlappen
  • 2 tl chilipoeder

Laat de runderlappen op kamertemperatuur komen en snijd in grove stukken. Bestrooi met zout, peper en chilipoeder.

2
2
  • 50 g boter
  • 2 tenen knoflook

Verhit in braadpan boter en bak rundvlees in ca. 5 min. rondom bruin. Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 4 stengels bleekselderij

Schil de bleekselderij met de dunschiller, snijd in stukken van 2 cm en spoel af.

4
4
  • 300 g koolrapen
  • 1 vleesbouillontablet

Schep de knoflook, bleekselderij en koolraap door het vlees en bak ca. 3 min. zachtjes mee. Kruimel de bouillontablet erboven.

Kool snijden

Instructievideo

01:26 min.

5
5
  • 330 ml Premium Pilsener
  • 2 dl kraanwater

Schenk langs de rand van de pan het bier en 0.5 dl warm water per persoon bij het vlees.

6
6
  • 3 plakjes ontbijtkoek

Breng het geheel tegen de kook aan en laat het vlees afgedekt in ca. 2 1/2 - 3 uur zachtjes gaar stoven. Snijd de ontbijtkoek in blokjes en schep door het stoofvocht.

7
7

Verwarm al roerend de stoofpot nog ca. 3 min. tot het vocht mooi gebonden is. Breng op smaak met zout en peper.

variatietip:

Vervang de koolraap door plakjes winterwortel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.