Ter­ri­ne van ge­rook­te pa­ling in ker­rie­ge­l­ei

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 180 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • plasticfolie
  • rechthoekige vorm, inhoud ca. 6 dl

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Gelatine in koud water laten weken. In steelpan olie verhitten. Kerriepoeder ca. 1 minuut op laag vuur fruiten. Fond in pan schenken en aan de kook brengen. Pan van vuur nemen en fond pittig op smaak brengen met zout en peper. Gelatine uitknijpen en al roerend in warme kerriefond laten oplossen. Fond laten afkoelen, tot mengsel lobbig wordt.
  2. Intussen met dunschiller vel van paprika's verwijderen. Paprika's halveren, zaadlijsten en kroontje wegsnijden. Paprika in stukken snijden en in keukenmachine pureren. Paprikapuree met bolle kant van lepel door fijne zeef wrijven. Op smaak brengen met zout en peper. Paprikapuree tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  3. Vorm bekleden met plasticfolie. Palingfilets halveren en op maat van vorm snijden. Eventuele graatjes verwijderen. Dun laagje lobbige fond in vorm gieten. Palingrepen een voor een door fond halen en in vorm opstapelen. Resterende fond (deels) in vorm schenken, zodat alle palingrepen er goed mee bedekt zijn. Vorm afdekken met plasticfolie.
  4. Terrine onder druk laten opstijven: plankje op paling leggen en daar iets zwaars op zetten, bijvoorbeeld 2 potten fond. Zo wordt de terrine mooi compact. Vorm in koelkast zetten en terrine in minimaal 1 uur laten opstijven.
  5. Steeltjes van rucola plukken. Palingterrine storten: plasticfolie openvouwen, snijplank op vorm leggen en samen omkeren. Plasticfolie verwijderen en terrine met scherp mes in plakjes snijden. Plakjes op vier borden rangschikken en paprikapuree erop scheppen. Garneren met rucola.

variatietip:

Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in voldoende aantallen rondzwemt. Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Tip:

Gebruik als vorm bijvoorbeeld een klein cakeblik of leeg boterkuipje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.