Vis­bal­le­tjes met kap­per­tjes­jus

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch hoofdgerecht 4 personen
2 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis in stukken snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. Peterselie fijn knippen. In keukenmachine vis met sjalotjes, 2/3 van peterselie en bloem pureren. Zout en peper naar smaak toevoegen. Van vismengsel balletjes (walnootgrootte) draaien. In koekenpan 25 g boter verhitten, visballetjes in ca. 3 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes uit pan nemen en warmhouden. Op laag vuur rest van boter in bakvet laten smelten, aanbaksels goed losroeren. Kappertjes en rest van peterselie door boterjus mengen. Jus met zout en peper op smaak brengen. Serveren met gegratineerde aardappels en peultjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.