Kal­koen­ge­hakt­bal­le­tjes met ker­rie­jus

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Peterselie fijn knippen. Ham in reepjes snijden. Gember fijnsnijden. Peterselie, ham en gember door kalkoengehakt mengen. Met zout en peper op smaak brengen. Van gehakt ca. 20 kleine balletjes vormen. In koekenpan boter verhitten en balletjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes uit pan scheppen en warmhouden. Kerriepoeder, koksroom en 1 dl water door bakvet roeren. Geheel aan de kook brengen en aanbaksels goed losroeren. Serveren met gebakken aardappels en broccoli.

Tip:

In plaats van kalkoengehakt kunt u ook kipgehakt gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.