Groot­moe­ders ge­hakt­bal­len

(181)waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 181

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

Ei met 1/2 dl melk loskloppen. Beschuiten boven ei verkruimelen. Nootmuskaat, kruidnagel, zout en peper naar smaak erdoor roeren. Eimengsel door gehakt kneden en er met natte handen 4 even grote ballen van vormen. In braadpan boter verhitten. Als schuim begint weg te trekken, gehaktballen in pan leggen en op hoog vuur aanbraden. Ballen met houten spatel in het rond rollen, zodat ze mooi egaal bruin worden. Vuur laag draaien, deksel op pan leggen en gehaktballen ca. 20 min. zachtjes bakken. Af en toe omkeren. Gehaktballen uit pan nemen en warmhouden. Tomatenpuree door bakvet roeren en 1 dl water toevoegen. Geheel aan de kook brengen en aanbaksels goed losroeren. Jus op smaak brengen met zout en peper. Serveren met gekookte aardappels en gesmoorde prei.

video

Ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus ma­ken

Kookles - 04:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.