Knol­sel­de­rij-aard­ap­pel­scho­tel met gor­gon­zo­la­saus

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 48

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Knolselderij schillen en in dunne plakken snijden. Plakken in vieren snijden. Selderij in ruim water met zout in ca. 10 minuten beetgaar koken. Laten uitlekken. Intussen in steelpan 4 eetlepels boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerend scheutje voor scheutje melk toevoegen tot gladde, dunne saus ontstaat. Kaas boven saus verbrokkelen en laten smelten, terwijl saus nog iets indikt. Kaassaus op smaak brengen met peper. Ovenschaal invetten. Aardappelschijfjes laten uitlekken. Aardappelschijfjes en knolselderijplakken om en om in ovenschaal leggen. Kaassaus erover gieten. Schotel in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin bakken. Serveren met gebakken schnitzels en groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.