Oven­scho­tel met groe­ne kool en kern­hem

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 820 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 62

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de kool in ruim kokend water met zout. Voeg na 5 min. de maccheroni toe en kook nog 5 min. tot de kool en pasta beetgaar zijn. Laat uitlekken en schep in de ovenschaal.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in de koekenpan en bak de champignons al omscheppend ca. 4 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de knoflook en de salie toe en roerbak nog ca. 2 min.
  3. Schep het champignonmengsel en de helft van de kaasblokjes in de ovenschaal door de pasta en kool. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rest van de kaasblokjes erover.
  4. Bak de pastaschotel in 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Serveer met een tomatensalade.
  5. Pastaschotel in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin bakken. Serveren met tomatensalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 820 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.