Ru­co­la­stamp­pot met zwar­te olij­ven en kar­bo­na­de

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 18

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 minuten gaar koken. Knoflook pellen en snipperen. Olijven afgieten en fijn hakken. Rucola grof snijden. Karbonades met peper en zout bestrooien. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en hierin karbonades op matig vuur in ca. 5 minuten per kant bruinbakken. Aardappels afgieten, deel van kookvocht opvangen. Aardappels in pan met rest van olie tot puree stampen. Knoflook, olijven, rucola en kaas door puree scheppen. Eventueel nog wat kookvocht toevoegen om stamppot smeuïg te maken. Op smaak brengen met zout en peper. Karbonades op of naast stamppot leggen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.