Spi­na­zie-mos­terd­stamp­pot met sla­vin­ken

Is het stamppotweer? Stap eens af van de klassiekers en probeer deze variant met spinazie.

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Is het stamppotweer? Stap eens af van de klassiekers en probeer deze variant met spinazie. 4 personen
3 62

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Houd een handvol spinazie achter. Roerbak de rest in 3-4 min. tot de groente is geslonken. Giet de aardappelen af en vang een deel van de kookvocht op. Stamp de aardappelen in een met zure room en mosterd tot puree.
  2. Roer het spinaziemengsel en de achtergehouden spinazie door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de slavinken bovenop de stamppot. Schenk de jus in de kuiltjes.
  3. Schil de aardappels, snijd in stukjes en was ze. Kook de aardappels in een pan met weinig water en zout afgedekt in 20 min. gaar. Pel en snipper intussen de knoflook en sjalotjes.
  4. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de slavinken op matig vuur in ca. 15 min. rondom bruin en gaar. Neem het vlees uit de pan en houd warm. Bak in het achtergebleven bakvet de knoflook en sjalotjes ca. 1 min. zacht. Blus af met het water.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spinazie-mosterdstamppot met slavinken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie-mos­terd­stamp­pot met sla­vin­ken

1
1
  • 1½ kg kruimige aardappel
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotjes

Schil de aardappels, snijd in stukjes en was ze. Kook de aardappels in een pan met weinig water en zout afgedekt in 20 min. gaar. Pel en snipper intussen de knoflook en sjalotjes.

2
2
  • 2 el boter
  • 4 slavinken
  • 1 dl water

Verhit de boter in een koekenpan. Bak de slavinken op matig vuur in ca. 15 min. rondom bruin en gaar. Neem het vlees uit de pan en houd warm. Bak in het achtergebleven bakvet de knoflook en sjalotjes ca. 1 min. zacht. Blus af met het water.

3
3
  • 600 g panklare spinazie
  • 250 ml zure room
  • 3 el grove mosterd

Houd een handvol spinazie achter. Roerbak de rest in 3-4 min. tot de groente is geslonken. Giet de aardappelen af en vang een deel van de kookvocht op. Stamp de aardappelen in een met zure room en mosterd tot puree.

4
4

Roer het spinaziemengsel en de achtergehouden spinazie door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de slavinken bovenop de stamppot. Schenk de jus in de kuiltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.