Brui­ne­bo­nen­soep

Met hutspotgroente en roggebrood, een ouderwets stevig soepje.

(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met hutspotgroente en roggebrood, een ouderwets stevig soepje. 2 personen
3 78

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een soeppan en bak de hutspotgroenten en Italiaanse kruiden 5 min. zachtjes. Schep af en toe om. Pureer ondertussen de helft van de bonen met het vocht en de tomatensaus in de keukenmachine. Roer de tomaten-bonenpuree en de rest van de bonen door de groenten.
  2. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg het kokende water toe. Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 min. zacht koken. Schep de bonensoep in grote kommen. Halveer de sneetjes roggebrood diagonaal, besmeer met roomkaas en serveer erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.995 mg
  • vezels 19 g
Tags
Ook te zien in

Bruinebonensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brui­ne­bo­nen­soep

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 300 g hutspotgroenten
  • ½ el gedroogde Italiaanse kruiden

Verhit de olie in een soeppan en bak de hutspotgroente en kruiden 5 min. zachtjes. Schep af en toe om.

2
2
  • 370 ml bruine bonen
  • 345 g tomatensaus

Pureer ondertussen de helft van de bonen met het vocht en de tomatensaus in de keukenmachine.

3
3

Roer de tomaten-bonenpuree en de rest van de bonen door de groenten.

4
4
  • 1 groentebouillontablet
  • 5 dl kokend water

Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg het kokende water toe. Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 min. zacht koken.

5
5
  • 50 g roomkaas knoflook & fijne kruiden
  • 2 sneetjes Brabants roggebrood

Schep de bonensoep in grote kommen. Halveer de sneetjes roggebrood diagonaal, besmeer met roomkaas en serveer erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.