Win­ters stoof­pot­je met rijst

Koud weer? Dit kruidige stoofpotje (met sherry!) is hartverwarmend.

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Koud weer? Dit kruidige stoofpotje (met sherry!) is hartverwarmend. 2 personen
3 47

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in de wok en bak de kip in 2-3 min. rondom bruin. Snipper de ui. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Schep de ui, knolselderij en tijm door de kip en bak ca. 3 min. mee.
  2. Roer de sherry en de paddenstoelen erdoor en laat nog ca. 5 min. zachtjes stoven. Voeg daarna de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst op de borden en schep de gestoofde kip ernaast.
video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 205 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Winters stoofpotje met rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Win­ters stoof­pot­je met rijst

1
1
  • 3 el olijfolie
  • 175 g kipfilethaasjes

Verhit de olie in de wok en bak de kip in 2-3 min. rondom bruin.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

2
2
  • 1 rode ui
  • 2 takjes tijm
  • 200 g paddenstoelenmelange

Snipper de ui. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 300 g knolselderij

Schep de ui, knolselderij en tijm door de kip en bak ca. 3 min. mee.

4
4
  • 100 ml sherry medium dry
  • 125 ml crème fraîche

Roer de sherry en de paddenstoelen erdoor en laat nog ca. 5 min. zachtjes stoven. Voeg daarna de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 250 g gekookte witte rijst

Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst op de borden en schep de gestoofde kip ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.