Oos­ter­se rijs­te­pap on­der een ka­ra­mel­laag­je

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 46

Ingrediënten

Keukenspullen
  • soufflévormpjes, inhoud ca. 1 1/2 dl

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Limoen schoonboenen, schil fijn raspen. Sereh licht kneuzen en halveren. In pan melk met limoenrasp, sereh, dessertrijst en mespunt zout aan de kook brengen. Rijst onder regelmatig roeren in ca. 12 minuten tot pap koken. Ovengrill voorverwarmen. Sereh uit rijstepap verwijderen. Helft van rietsuiker door pap roeren tot deze is opgelost. Warme rijstepap over vier ovenschaaltjes verdelen. Rest van rietsuiker erover strooien. Schaaltjes onder grill zetten tot suiker is gekarameliseerd. Direct serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 3 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.