Broc­co­li­stamp­pot met kip en kaas

Soms is het zo simpel: wat blokjes pikante kaas door de stamppot voor extra smaak.

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Soms is het zo simpel: wat blokjes pikante kaas door de stamppot voor extra smaak. 4 personen
3 72

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Was de aardappelen en laat ze in ca. 20 min. gaar koken. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Snijd de stelen in plakjes. Kook de broccoli in ca. 6 min. beetgaar. Snijd de kip in reepjes en bestrooi met zout en peper. Verhit in een koekenpan de helft van de boter en bak de kipreepjes in ca. 5. min. rondom bruin.
  2. Snijd de kaas in kleine blokjes. Giet de aardappels af en stamp tot een puree met de melk en de rest van de boter. Meng de broccoli, de kip en de kaasblokjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de stamppot voor serveren nog even door.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 522 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 52-01

Broccolistamppot met kip en kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li­stamp­pot met kip en kaas

1
1
  • 1 kg Kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Was de aardappelen en laat ze in ca. 20 min. gaar koken.

2
2
  • 700 g broccoli

Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Snijd de stelen in plakjes. Kook de broccoli in ca. 6 min. beetgaar.

3
3
  • 300 g kipfilet
  • 12½ g boter

Snijd de kip in reepjes en bestrooi met zout en peper. Verhit in een koekenpan de boter en bak de kipreepjes in ca. 5. min. rondom bruin.

4
4
  • 160 g kaas pikant
  • 150 ml melk
  • 12½ g boter

Snijd de kaas in kleine blokjes. Giet de aardappels af en stamp tot een puree met de melk en de rest van de boter.

5
5

Meng de broccoli, de kip en de kaasblokjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de stamppot voor serveren nog even door.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.