Fo­rel in zout­korst

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 790 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 240 °C of gasovenstand 6. Helft van zout over ovenschaal verdelen en iets bevochtigen. Forellen erop leggen en afdekken met rest van zout. Ook iets bevochtigen en goed aandrukken. Ovenschaal ca. 25 minuten in oven plaatsen. Intussen aardappels schillen, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken. Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen, stelen in stukjes snijden en in ca. 10 minuten gaar koken. Boter smelten. Bieslook en peterselie fijnknippen en erdoor roeren. Zoutkorst aan tafel wegbreken en forellen opdienen. Serveren met gekookte aardappels, broccoli en botersausje.

video

Be­rei­den in zout­korst

Instructievideo - 01:47 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.