Kip met veer­tig teen­tjes knof­look

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 715 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 23

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslede

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ansjovis ca. 30 minuten in melk leggen om te ontzouten. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Ansjovis uit melk nemen en fijn snijden of in keukenmachine fijn malen. Vel van kip aan borstzijde met wijsvinger losmaken van borstvlees en ansjovis tussen borstvlees en vel verdelen. Rozemarijn fijnsnijden en door olie mengen. Deel van oliemengsel met kwastje over kip verdelen. Kip bestrooien met peper. Rest van olie in braadslede schenken. Kip in braadslede leggen en ongepelde teentjes knoflook eromheen leggen. In warme oven kip in ca. 75 minuten goudbruin braden, af en toe bedruipen met braadolie. Kip met teentjes knoflook op schaal leggen. Aan tafel aansnijden. Lekker met waterkerssalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 56 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.