Ge­gra­ti­neer­de aard­ap­pels met kwark

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 25 x 15 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Spek in reepjes snijden. Ui pellen, halveren en in dunne halve ringen snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. In koekenpan olie verhitten. Spek en ui ca. 4 min. zachtjes bakken, af en toe omscheppen. Aardappels schillen, wassen en in dunne plakjes snijden. In kom aardappels mengen met spek, ui en knoflook. Zout, peper en nootmuskaat erdoor scheppen. Ovenschaal invetten met helft van boter. Aardappelmengsel in ovenschaal scheppen en gladstrijken. Eierdooier loskloppen met kwark, slagroom, zout en peper. Over aardappels schenken. Rest van boter in vlokjes erover verdelen. Aardappelschotel ca. 1 uur in oven licht goudbruin en gaar bakken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.