Ge­po­cheer­de ei­e­ren in ro­de-wijn­saus

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans lunch 2 personen
4 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Korstjes van sneetjes snijden en brood in ca. 5 minuten bruin roosteren in de oven. Bouillontablet in 3 dl kokend water oplossen en laten afkoelen. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden. In steelpan boter op laag vuur smelten. Champignons en 50 g spekjes toevoegen en zachtjes laten uitbakken. Pan van vuur nemen en bloem erdoor roeren. Pan terug op laag vuur zetten en onder voortdurend roeren ca. 2 minuten laten garen. Al roerend scheutje voor scheutje wijn en bouillon toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden saus is ontstaan. Saus op smaak brengen met zout en peper. Rest van spekjes in droge koekenpan uitbakken. 5 Dl water tegen de kook aan brengen (niet koken). Scheutje azijn toevoegen. Telkens 1 ei boven kopje breken. Eieren één voor één langzaam in water laten glijden (niet meer dan 2 tegelijk). Vervolgens met twee eetlepels ei in water bij elkaar houden en in ca. 4 minuten gaar pocheren. Peterselie grof hakken. Met schuimspaan eieren uit pocheervocht scheppen en op warme toast leggen. Saus over eieren scheppen. Garneren met uitgebakken spekjes en peterselie.

Tip:

Dit gerecht kan ook worden geserveerd als voorgerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.