Kip met room, cal­va­dos en cham­pig­nons

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 72

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Drumsticks en kipfilets bestrooien met zout en peper. In grote braadpan boter verhitten. Drumsticks in ca. 7 minuten rondom bruin bakken. Kipfilets toevoegen en zachtjes aan beide kanten lichtbruin bakken. Champignons en appel ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Toevoegen: tijm, laurierblad, cider, calvados, bouillontablet en 1/2 dl water. Aanbaksels goed losroeren. Deksel schuin op pan leggen en kip in ca. 8 minuten zachtjes gaar stoven. Tijm en laurier verwijderen. Crème fraîche erdoor roeren en meewarmen. Op smaak brengen met peper. Direct serveren. Lekker met aardappelkroketjes en haricots verts.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.