Ge­gra­ti­neer­de oes­ters

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht 2 personen
3 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Eieren in ca. 10 minuten hard koken, afspoelen onder koud water en pellen. Peterselie fijn snijden. Korstjes van brood snijden en brood in keukenmachine tot kruim malen. Eieren met vork fijn prakken en in kom mengen met peterselie en broodkruim. Oesters openen. Oesters uit schelp nemen en in zeef laten uitlekken (vocht wordt niet gebruikt). Schelpen schoonspoelen. Laagje zeezout over twee borden verdelen en schelpen erin vastzetten.
  2. Grill voorverwarmen op hoogste stand. In pan laagje water aan de kook brengen en spinazie toevoegen. Vervolgens spinazie al roerend ca. 3 minuten koken, op smaak brengen met zout en in vergiet laten uitlekken. Intussen borden met schelpen ca. 2 minuten onder grill verwarmen. Bedje van spinazie in schelpen verdelen en oesters op spinazie leggen. Over elke oester wat kruimmengsel met daarop stukje boter verdelen. Oesters ca. 5 minuten onder hete grill zetten, zodat boter smelt en kruimmengsel kleurt. Direct serveren.
video

Oes­ters ope­nen

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.