Ome­let­te souf­flé

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans lunch 2 personen
3 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • koekenpan met anti-aanbaklaag doorsnede ca. 26 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boven 2 kommen eieren splitsen. Eierdooiers met slagroom, zout en peper kloppen tot mengsel licht van kleur en dik is. Eiwitten met mespunt zout stijf slaan. 2 eetlepels eiwitschuim luchtig door eierdooiers scheppen. Dit mengsel op eiwitten laten glijden en voorzichtig door elkaar spatelen. In pan boter zachtjes verhitten. Zodra boter schuimt omeletmassa toevoegen en ca. 15 seconden met vork omscheppen. Omelet voorzichtig omscheppend luchtig bakken tot onderkant gestold is. Omelet dubbelklappen en direct serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.