War­me cho­co­la­de­ca­ke­jes

En als je ze dan opensnijdt…

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 445 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(131)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht En als je ze dan opensnijdt… 8 personen
3 131

Ingrediënten

Keukenspullen
  • soufflévormpjes, inhoud ca. 1 1/2 dl

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Breng in een pan ruim water aan de kook. Breek de chocolade boven een steelpan in stukjes. Voeg boter toe. Hand de steelpan in een pan met water (au bain-marie) en hou het water tegen de kook aan. Laat de chocolade in ca. 5 min. smelten, roer af en toe. Vet intussen de vormpjes in met boter en bestuif met de bloem. Schud het overtollig bloem eruit. Mix met de mixer de eieren, eierdooiers en suiker in ca. 2 min. tot een romige lichtgele massa.
  2. Giet het chocolademengsel bij de eiermassa en bestrooi met de bloem. Spatel het geheel luchtig door elkaar. Verdeel het chocoladebeslag over de vormpjes. Bak de cakejes in het midden van de oven 10-12 min (binnenkant blijft zacht). Leg op elk vormpje een bord, keer om en laat ca. 30 sec. rusten. Til de vormpjes voorzichtig van de cakejes af. Strooi cacaopoeder rond de cakejes. Dien direct op, bijvoorbeeld met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of een bolletje notenijs.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Warme chocoladecakejes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

War­me cho­co­la­de­ca­ke­jes

1
1
  • 200 g extra bittere chocolade
  • 200 g roomboter

Verwarm de oven voor op 225 °C. Breng in een pan ruim water aan de kook. Breek de chocolade boven een steelpan in stukjes. Voeg boter toe. Hand de steelpan in een pan met water (au bain-marie) en hou het water tegen de kook aan.

2
2
  • 2 el bloem
  • 3 eieren
  • 3 eierdooier
  • 100 g suiker

Laat de chocolade in ca. 5 min. smelten, roer af en toe. Vet intussen de vormpjes in met boter en bestuif met de bloem. Schud het overtollig bloem eruit. Mix met de mixer de eieren, eierdooiers en suiker in ca. 2 min. tot een romige lichtgele massa.

3
3
  • 1 bloem

Giet het chocolademengsel bij de eiermassa en bestrooi met de bloem. Spatel het geheel luchtig door elkaar. Verdeel het chocoladebeslag over de vormpjes. Bak de cakejes in het midden van de oven 10-12 min (binnenkant blijft zacht).

4
4
  • 2 tl cacaopoeder

Leg op elk vormpje een bord, keer om en laat ca. 30 sec. rusten. Til de vormpjes voorzichtig van de cakejes af. Strooi cacaopoeder rond de cakejes. Dien direct op, bijvoorbeeld met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of een bolletje notenijs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.