Piz­za­hap­jes

Met deze verschillende toppings heb je voor iedereen wat wils.

  • borrelhapje
  • 24 stuks
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(97)waardeer
italiaans borrelhapje Met deze verschillende toppings heb je voor iedereen wat wils. 24 stuks
3 97

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Beleg A: Snijd de bol mozzarella in piepkleine blokjes. Meng met hamblokjes, doperwten, peper en mespunt nootmuskaat. Snijd de basilicum in reepjes en schep de helft door het mozzarellamengsel.
  3. Beleg B: Pel de uien en snijd in ringen. Maak de rode peper schoon en snijd in reepjes. Leg de geraspte kaas klaar. Halveer de sardines en verwijder de graten. Snijd de olijven in plakjes. Pluk de blaadjes van de takjes oregano.
  4. Beleg C: Dep de paprika's droog met keukenpapier en snijd in repen. Snijd de andere bol mozzarella in dunne plakken. Leg de spinata romana klaar.
  5. Rol het croissantdeeg op het aanrecht uit en snijd in 24 vierkantjes. Bestreek het deeg met tomatensaus. Elk beleg (zie ingrediëntenlijst) over 8 vierkantjes verdelen, maar houd basilicumreepjes (A), oregano (B) en pijnboompitten (C) voor garnering apart. Leg per keer 8-12 pizzaatjes op de bakplaat en bak in ca. 12 min. krokant. Beleg de pizzaatjes met achtergehouden garnering.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 710 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Pizzahapjes

terug naar recept

Piz­za­hap­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2
2
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 mespunt witte peper
  • 4 el doperwten
  • 75 g hamblokjes
  • 125 g mozzarella

Beleg A: Snijd de bol mozzarella in piepkleine blokjes. Meng met hamblokjes, doperwten, peper en mespunt nootmuskaat.

3
3
  • 15 g verse basilicum

Snijd de basilicum in reepjes en schep de helft door het mozzarellamengsel.

4
4
  • 75 g geraspte jonge kaas
  • 1 rode peper
  • 2 uien

Beleg B: Pel de uien en snijd in ringen. Maak de rode peper schoon en snijd in reepjes. Leg de geraspte kaas klaar.

5
5
  • 2 takjes oregano
  • 12 zwarte olijven zonder pit
  • 2 blikken sardines in olijfolie

Halveer de sardines en verwijder de graten. Snijd de olijven in plakjes. Pluk de blaadjes van de takjes oregano.

6
6
  • 16 plakjes spinata romana
  • 8 geroosterde paprika's
  • 125 g mozzarella

Beleg C: Dep de paprika's droog met keukenpapier en snijd in repen. Snijd de andere bol mozzarella in dunne plakken. Leg de spinata romana klaar.

7
7
  • 690 ml gekruide tomatensaus
  • 680 g super croissantdeeg

Rol het croissantdeeg op het aanrecht uit en snijd in 24 vierkantjes. Bestreek het deeg met tomatensaus.

8
8
  • 50 g pijnboompitten

Elk beleg (zie ingrediëntenlijst) over 8 vierkantjes verdelen, maar houd basilicumreepjes (A), oregano (B) en pijnboompitten (C) voor garnering apart.

9
9

Leg per keer 8-12 pizzaatjes op de bakplaat en bak in ca. 12 min. krokant. Beleg de pizzaatjes met achtergehouden garnering.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.