Ei­er­ter­ri­ne met gei­ten­kaas           

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 285 kcal voedingswaarden
    • 11 u. 35 min. bereiden
    • 11 u. 30 min. wachten
(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 8 personen
4 71

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • braadslede
  • cakevorm inhoud ca. 1 1 /2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spinazie ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. In zeef met achterkant van lepel zoveel mogelijk vocht uit spinazie drukken. Tomaten in reepjes snijden. In kom eieren loskloppen met zout en peper. In grote pan olie verhitten. Ei hierin al roerend laten stollen tot romige massa. Roerei in 3 porties verdelen. Door 1 portie koenjit en helft van kaas mengen. Tomatenpuree en helft van tomaat door tweede portie mengen. Spinazie, rest van kaas, zout en wat nootmuskaat door derde portie mengen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Vorm bekleden met groot vel bakpapier. Spinaziemengsel erin scheppen en gladstrijken. Helft van geitenkaas erover verbrokkelen. Koenjitmengsel erop scheppen en gladstrijken. Rest van geitenkaas erover verbrokkelen. Tomatenmengsel erop scheppen en gladstrijken. Bakpapier over vulling dichtvouwen. Vorm in braadslede zetten en in oven schuiven. Zoveel kokend water in braadslede schenken dat vorm voor 3/4 onder staat. Terrine in ca. 45 minuten gaar laten worden. Daarna in vorm laten afkoelen. Bieslook fijn knippen.
  2. Terrine op platte schaal storten en garneren met bieslook en rest van tomaatreepjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.