Zalm­vink met aard­ap­pel in schil

  • hoofdgerecht
  • 2 personen
    • 10 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 2 personen
4 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenbestendige borden

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon en snijd ze met een scherp mes in dunne plakjes. Vet 2 ovenbestendige borden licht in met olie. Leg de aardappelplakjes in een cirkel op de borden. Leg in het midden van elk bord een zalmfilet.
  2. Bestrijk de vis en aardappelplakjes met de rest van de olie. Zet de borden op een rooster in het midden van de oven en bak ca. 15 min. tot de vis gaar is en de aardappelplakjes beginnen te kleuren. Bestrooi met peper en zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in

Zalmvink met aardappel in schil

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­vink met aard­ap­pel in schil

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 4 aardappelen

Boen de aardappelen schoon en snijd ze met een scherp mes in dunne plakjes.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • 2 zalmfilets

Vet 2 ovenbestendige borden licht in met olie. Leg de aardappelplakjes in een cirkel op de borden. Leg in het midden van elk bord een zalmfilet.

4
4
  • 2 el olijfolie

Bestrijk de vis en aardappelplakjes met de olie.

5
5

Zet de borden op een rooster in het midden van de oven en bak ca. 15 min. tot de vis gaar is en de aardappelplakjes beginnen te kleuren.

6
6

Bestrooi met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.