Ge­roos­ter­de var­kens­haas­me­dail­lons met gem­ber­room

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Gember schillen en raspen (of heel fijn hakken). Limoen schoonboenen en schil raspen. Limoen uitpersen. Zaadjes uit peper verwijderen en peper heel fijn hakken. Bieslook fijn knippen. In kom slagroom stijf kloppen met gembersiroop. Gember, limoenschil, peper en bieslook erdoor scheppen. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Varkenshaasjes in plakken van ca. 2 1/2 cm dik snijden. In diep bord limoensap en olie door elkaar kloppen, varkenshaasmedaillons erdoor wentelen en in ca. 30 minuten in marinade op kamertemperatuur laten komen.
  2. Grillpan verwarmen tot gloeiend heet. Varkenshaasmedaillons in ca. 5 minuten bruin en van binnen net gaar roosteren. Medaillons op vier warme borden leggen en gemberroom ernaast scheppen. Serveren met roergebakken spitskool.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.