Co­quil­les met va­nil­lesaus en ka­vi­aar

Een voorgerecht vol luxe: asperges, coquilles en kaviaar, dat moet wel genieten worden!

(337)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht Een voorgerecht vol luxe: asperges, coquilles en kaviaar, dat moet wel genieten worden! 4 personen
3 337

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd een plakje van de onderkant van de aspergetips af. Kook de aspergetips in ruim water met zout in ca. 3 min. beetgaar. Giet af, spoel goed af met koud water en laat uitlekken.
  2. Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap met een mespunt het merg eruit. Doe het vanillestokje en de merg met de fond en de slagroom in een steelpan. Kook de saus tot de helft in, breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen. Bewaar de aspergetips en de saus tot gebruik afgedekt op een koele plek.
  3. Neem het vanillestokje uit de saus. Verwarm de saus opnieuw zachtjes. Dep de coquilles droog en bestrijk licht met de olie. Verhit een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag tot gloeiend heet. Grill de coquilles aan elke kant 1 min. en bestrooi met peper en zout.
  4. Leg de aspergetips op de borden. Leg de coquilles op de asperges. Schenk er een beetje vanillesaus over en druppel de rest eromheen. Leg op elke coquille een schepje kaviaar. Serveer direct.
video

Va­nil­le­stok­jes ver­wer­ken

Instructievideo - 00:48 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 555 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Coquilles met vanillesaus en kaviaar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Co­quil­les met va­nil­lesaus en ka­vi­aar

1
1
  • 200 g aspergetips

Snijd een plakje van de onderkant van de aspergetips af. Kook de aspergetips in ruim water met zout in ca. 3 min. beetgaar.

2
2

Giet af, spoel goed af met koud water en laat uitlekken.

3
3
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap met een mespunt het merg eruit.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

4
4
  • 100 ml visfond
  • 125 ml slagroom

Doe het vanillestokje en het merg met de fond en de slagroom in een steelpan.

5
5

Kook de saus tot de helft in, breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen. Bewaar de aspergetips en saus tot gebruik afgedekt op een koele plek.

6
6

Neem het vanillestokje uit de saus. Verwarm de saus opnieuw zachtjes.

7
7
  • 500 g coquilles
  • 2 el olie

Dep de coquilles droog en bestrijk licht met de olie.

8
8

Verhit een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag tot gloeiend heet. Grill de coquilles aan elke kant 1 min. en bestrooi met peper en zout.

9
9

Leg de aspergetips op de borden. Leg de coquilles op de asperges. Schenk er een beetje vanillesaus over en druppel de rest eromheen.

10
10
  • 4 tl imitatiekaviaar

Leg op elke coquille een schepje kaviaar. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.