Zuur­kool­stamp­pot­je

Licht, luchtig, romig, dit stamppotje met crème fraîche en wijnzuurkool.

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Licht, luchtig, romig, dit stamppotje met crème fraîche en wijnzuurkool. 4 personen
3 92

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook in ca. 15 min. gaar. Giet af, stamp fijn en roer met de olie en de crème fraîche tot een smeuïge puree. Meng de puree met de zuurkool en warm het stamppotje goed door. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

video

Zuur­kool

Onze leverancier - 04:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in

Zuurkoolstamppotje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­stamp­pot­je

1
1
  • 500 g kruimige aardappelen

Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook in ca. 15 min. gaar.

Puree maken

Instructievideo

03:22 min.

2
2
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 125 ml crème fraîche

Giet af, stamp fijn en roer met de olie en de crème fraîche tot een smeuïge puree.

3
3
  • 250 g gekookte wijnzuurkool
  • 1 tl nootmuskaat

Meng de puree met de zuurkool en warm het stamppotje goed door. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.