Ge­ka­ra­me­li­seer­de wit­lof

(157)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 157

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de witlof in smalle parten. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de witlof ca. 3 min. Voeg de suiker, peper en zout en eventueel wat water toe. Roerbak de witlof op hoog vuur nog ca. 3 min. tot de groente beetgaar en lichtbruin is.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in

Gekarameliseerde witlof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­ka­ra­me­li­seer­de wit­lof

1
1
  • 4 struiken witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de witlof in smalle parten.

2
2
  • 2 el boter

Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de witlof ca. 3 min.

3
3
  • 2 el fijne suiker

Voeg de suiker, peper en zout en eventueel wat water toe. Roerbak de witlof op hoog vuur nog ca. 3 min. tot de groente beetgaar en lichtbruin is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.