Roer­ge­bak­ken spits­kool

Dit groentegerecht is zó gemaakt. Lekker pittig door het pepertje.

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Dit groentegerecht is zó gemaakt. Lekker pittig door het pepertje. 4 personen
3 55

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de spitskool in grove stukken. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd hem fijn.
  2. Verhit de olie in de wok en roerbak de spitskool en peper 4-5 min. totdat de kook beetgaar is. Haal de kool met peper uit de wok met een schuimspaan, bestrooi naar smaak met zout.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 19 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Roergebakken spitskool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­ge­bak­ken spits­kool

1
1
  • 1 spitskool

Snijd de spitskool in grove stukken.

Kool snijden

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd hem fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 2 el olie

Verhit de olie in de wok en roerbak de spitskool en peper 4-5 min. totdat de kook beetgaar is.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4

Haal de kool met peper uit de wok met een schuimspaan, bestrooi naar smaak met zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.