An­ti­pas­to-sa­la­de

De klassieke combi tomaat-mozzarella-basilicum, maar dan met zout spekjes erdoor en ciabatta erbij.

(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht De klassieke combi tomaat-mozzarella-basilicum, maar dan met zout spekjes erdoor en ciabatta erbij. 4 personen
3 100

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was en halveer de tomaatjes. Laat de Mozzarella uitlekken en halveer. Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes.
  2. Verdeel de tomaatjes, mozzarella, basilicum en spekblokjes en meng over de borden. Klop de dressing van olie, azijn en pesto.
  3. Meng de dressing door de salade. Serveer de salade met de sneetjes ciabatta en besmeer met pesto.
video

Pes­to ma­ken

Kookles - 04:35 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 950 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 48-49

Antipasto-salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­ti­pas­to-sa­la­de

1
1
  • 250 g romaatjes
  • 150 g mozzarella piccolini
  • 15 g basilicum

Was en halveer de tomaatjes. Laat de Mozzarella uitlekken en halveer. Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes.

2
2
  • 45 g gebakken spekblokjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 2 el pesto alla Genovese

Verdeel de tomaatjes, mozzarella, basilicum en spekblokjes en meng over de borden. Klop de dressing van olie, azijn en pesto.

Pesto maken

Instructievideo

04:35 min.

3
3
  • 1 ciabatta
  • 2 el pesto alla Genovese

Meng de dressing door de salade. Serveer de salade met de sneetjes ciabatta en besmeer met pesto.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.