Bloem­kool­soep met gar­na­len

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 49

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Uien en knoflook pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten en ui en knoflook ca. 5 minuten zachtjes fruiten. Bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen. Aardappeldobbeltjes en bloemkool toevoegen aan ui en nog ca. 2 minuten bakken. Bouillon en 3 potten water erbij schenken en soep ca. 10 minuten laten koken tot groente gaar is. Intussen tomaten snipperen. Enkele lepels groente met schuimspaan uit soep scheppen en apart houden. Soep pureren met staafmixer. Apart gehouden groente en garnalen erdoor roeren. Soep op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier borden scheppen en garneren met tomaat.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 46-47

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.