Kip tik­ka met avo­ca­do en kom­kom­mer

Deze kip Tikka maak je zo pittig als je zelf wilt. De komkommer en avocado houden het gerecht lekker fris.

(115)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Deze kip Tikka maak je zo pittig als je zelf wilt. De komkommer en avocado houden het gerecht lekker fris. 4 personen
3 115

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de tandoori masala kruiden. Schil en halveer de komkommer en snijd in blokjes. Meng vervolgens met de crème fraîche. Schil de avocado en snijd in blokjes. Verhit vervolgens de olie in een braadpan.
  2. Bak de kipfiletblokjes ca. 5 minuten, voeg daarna de avocado en het komkommermengsel toe. Verwarm nog 4 minuten door. Was ondertussen de tomaat en snijd in plakjes. Serveer de kip Tikka met rijst en garneer met de tomaat.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 46-47

Kip tikka met avocado en komkommer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip tik­ka met avo­ca­do en kom­kom­mer

1
1
  • 250 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 500 g kipfilet
  • 1 el tandoori masala

Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de tandoori masala kruiden.

3
3
  • 1 komkommer
  • 125 ml crème fraîche

Schil en halveer de komkommer en snijd in blokjes. Meng vervolgens met de crème fraîche.

4
4
  • 1 avocado
  • 2 el zonnebloemolie

Schil de avocado en snijd in blokjes. Verhit vervolgens de olie in een braadpan.

5
5

Bak de kipfiletblokjes ca. 5 minuten, voeg daarna de avocado en het komkommermengsel toe. Verwarm nog 4 minuten door.

6
6
  • 2 tomaten

Was ondertussen de tomaat en snijd in plakjes.

7
7

Serveer de kip Tikka met rijst en garneer met de tomaat.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.