Sand­wi­ches

In 20 minuten maak je heel veel verschillende sandwiches. Perfect voor een lunch of high tea.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels lunch In 20 minuten maak je heel veel verschillende sandwiches. Perfect voor een lunch of high tea. 8 personen
3 44

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • satéstokje
  • 8 satéprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de koriander grof. Besmeer ¾ van de sneetjes brood dun met de knoflookmayonaise. Beleg ⅔ van de besmeerde broodjes met de kipfilet. Doe vervolgens op de ene helft de plakjes radijs en op de andere helft de koriander. Leg de sandwiches op elkaar, eerst een sneetje met kipfilet en radijs en daarop een sneetje met kipfilet en koriander. Bedek de sandwiches met de onbelegde sneetjes met de mayonaise naar beneden. Druk goed aan. Snijd de korsten van het brood en snijd de sandwiches diagonaal doormidden. Steek in elk driehoekje een satéprikker.
  2. Halveer de palingfilet. Schaaf de komkommer heel dun. Roer de roomkaas los en meng met de geraspte mierikswortel. Besmeer het casinobrood dik met de roomkaas en beleg ze met een laag komkommer. Snijd de korsten er af en snijd de sneetjes in 3 repen. Leg op elke reep een stukje paling. Knip de tuinkers af en strooi deze over de paling.
  3. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn. Besmeer het mueslibrood dik met geitenkaas. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in dunne partjes. Verdeel over de helft van de sneetjes. Bestrooi de appel met rozemarijn. Dek af met de andere sneetjes. Ontkorst de sandwiches en snijd ze in vieren. Leg ze op een schaal en serveer direct.

variatietip:

Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in voldoende aantallen rondzwemt. Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 755 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Sandwiches

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sand­wi­ches

1
1
  • 8 radijsjes
  • 8 g verse koriander

Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de koriander grof.

2
2
  • 12 sneetjes casinobrood
  • 5 el knoflookmayonaise

Besmeer het casinobrood dun met de knoflookmayonaise.

3
3
  • 100 g kipfilet feuilletine

Beleg ⅔ van de besmeerde broodjes met de kipfilet. Doe vervolgens op de ene helft de plakjes radijs en op de andere helft de koriander.

4
4

Leg de sandwiches op elkaar, eerst een sneetje met kipfilet en radijs en daarop een sneetje met kipfilet en koriander.

5
5

Bedek de sandwiches met de onbelegde sneetjes met de mayonaise naar beneden. Druk goed aan.

6
6

Snijd de korsten van het brood en snijd de sandwiches diagonaal doormidden. Steek in elk driehoekje een satéprikker.

7
7
  • 200 g gerookte paling
  • ¼ komkommer

Halveer de palingfilet. Schaaf de komkommer heel dun.

8
8
  • 100 g verse roomkaas naturel
  • 1 el geraspte mierikswortel

Roer de roomkaas los en meng met de geraspte mierikswortel.

9
9
  • 4 sneetjes casinobrood

Besmeer het casinobrood dik met de roomkaas en beleg ze met een laag komkommer.

10
10

Snijd de korsten er af en snijd de sneetjes in 3 repen. Leg op elke reep een stukje paling.

11
11
  • ½ bakje tuinkers

Knip de tuinkers af en strooi deze over de paling.

12
12
  • 2 takjes rozemarijn

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn.

13
13
  • 4 sneetjes muesli-notenbrood
  • 1 bakje chèvres doux 45+
  • ½ Granny Smith appel

Besmeer het mueslibrood dik met geitenkaas. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in dunne partjes. Verdeel over de helft van de sneetjes.

14
14

Bestrooi de appel met de rozemarijn. Dek af met de andere sneetjes. Ontkorst de sandwiches en snijd ze in vieren.

15
15

Leg ze op een schaal en serveer direct.

variatietip:

Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in voldoende aantallen rondzwemt. Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.