Groen­teloem­pia's

  • borrelhapje
  • 10 personen
  • 135 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 10 personen
3 44

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. filodeeg in ca. 30 minuten laten ontdooien. Knoflook pellen en snipperen. Shii-takes schoonvegen en in stukken snijden. Dun plakje van onderkant aspergepuntjes snijden. Aspergepunten doormidden snijden. Sweetbites schoonmaken, in lengte in repen snijden. In wok 1 eetlepel olie verhitten. Knoflook, shii-takes, sweetbites en asperges ca. 3 minuten roerbakken. Pijnboompitten door groentenmengsel scheppen, op smaak brengen met zout en peper en op bord laten afkoelen.
  2. Ontdooide velletjes filodeeg voorzichtig uitvouwen. Aan zijkant van velletjes filobladerdeeg telkens 1/10 deel van groentemengsel scheppen. Deeg 1 keer omvouwen, zijkanten met water bestrijken, naar binnen vouwen. Rest van deeg oprollen, uiteinde van deeg in puntje vouwen en met wat water vastplakken. Frituurolie in wok tot zeer heet verhitten en hierin loempia's in 2 gedeelten in ca. 3 minuten rondom goudbruin bakken. Loempia's op keukenpapier laten uitlekken. Serveren met groene pesto of zoete chilisaus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.