Thai­se rund­vlees­cur­ry

(111)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 2 personen
3 111

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Biefstuk dwars op draad in plakjes snijden en in ca. 10 minuten op kamertemperatuur laten komen. Sperziebonen schoonmaken en halveren. In pan met ruim kokend water en zout sperziebonen in ca. 5 minuten beetgaar koken. In zeef afspoelen en laten uitlekken. Paprika schoonmaken en in brede repen snijden. Repen halveren. Bosuitjes schoonmaken en schuin in stukken van 3 cm snijden. Limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Limoen uitpersen. Wok verhitten tot gloeiend heet. Olie over panbodem laten uitvloeien. Plakjes biefstuk al omscheppend op hoog vuur in ca. 2 minuten rondom bruinbakken. Op warm bord scheppen en onder aluminiumfolie warm houden. Paprika, bosui en sperziebonen door bakvet scheppen. Currypasta naar smaak toevoegen en geheel op hoog vuur nog ca. 3 minuten roerbakken. Limoenrasp en -sap, kokosmelk, vissaus en biefstuk door groenten mengen. Wokschotel op matig vuur nog ca. 3 minuten laten sudderen. Serveren met pandanrijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.