Her­ten­bief­stuk met kas­tan­je­cham­pig­nons en as­per­ge­pun­ten

(173)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 173

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Biefstuk dwars op draad in plakjes snijden en in ca. 10 minuten op kamertemperatuur laten komen. Plakje van onderkant aspergepunten afsnijden. Ui pellen en in dunne partjes snijden. Knoflook, gember en peper schoonmaken en fijn hakken. Champignons schoonvegen, grote exemplaren halveren. Wok verhitten tot gloeiend heet. Olie over panbodem laten uitvloeien. Knoflook, gember en peper kort roerbakken tot mengsel gaat geuren. Vlees toevoegen en al omscheppend op hoog vuur in ca. 2 minuten rondom bruinbakken. Vlees op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warm houden. In bakvet ui en champignons nog ca. 2 minuten roerbakken. Aspergepunten, suiker, fond en sojasaus toevoegen. Op halfhoog vuur ca. 3 minuten verwarmen, tot ongeveer helft laten inkoken. Vlees erdoor mengen en nog 2 minuten meewarmen. Serveren met aardappelpuree.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.