Ri­sot­to met pom­poen en gei­ten­kaas

Van risotto maak je een echt herfstgerecht met pompoen.

(363)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Van risotto maak je een echt herfstgerecht met pompoen. 4 personen
3 363

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de pompoen schoon, schil en snijd hem in blokjes. Snipper de ui en knoflook. Ris de tijm van het takje. Hak de rest van de kruiden fijn (rozemarijn wordt niet gebruikt). Rooster in een droge wok de pijnboompitten. Laat op bord afkoelen. Verhit in een wok de olie en roerbak de pompoen ca. 3 min. Schep op een bord.
  2. Schep de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit zachtjes de ui en knoflook ca. 2 min. Schep de rijst erdoor en blijf roeren totdat de korrels glazig zijn. Roer de sherry en driekwart van de kruiden erdoor. Verkruimel de bouillontablet boven de rijst en voor het water toe als alle sherry is opgenomen. Laat de rijst in ca. 15 min. op zacht vuur gaar worden.
  3. Schep de pompoen erdoor en laat ca. 5 min. meewarmen. Verkruimel de geitenkaas. Schep de boter, Parmezaanse kaas, helft van de geitenkaas en pijnboompitten door de risotto. Neem de wok van het vuur en laat nog ca. 5 min. afgedekt nagaren. Schep de risotto op borden en verdeel de rest van de geitenkaas, pijnboompitten en kruiden erover.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 710 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met pompoen en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met pom­poen en gei­ten­kaas

1
1
  • 300 g pompoen

Maak de pompoen schoon, schil en snijd hem in blokjes.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

2
2
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Snipper de ui en knoflook.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 20 g Italiaanse kruiden

Ris de tijm van het takje. Hak de rest van de kruiden fijn (rozemarijn wordt niet gebruikt).

4
4
  • 3 el pijnboompitten

Rooster in een droge wok de pijnboompitten. Laat op bord afkoelen.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

5
5
  • 2 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper

Verhit in een wok de olie en roerbak de pompoen ca. 3 min. Schep op een bord.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

6
6
  • 1 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper

Schep de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit zachtjes de ui en knoflook ca. 2 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

7
7
  • 300 g risottorijst

Schep de rijst erdoor en blijf roeren totdat de korrels glazig zijn.

8
8
  • 100 ml sherry medium dry

Roer de sherry en driekwart van de kruiden erdoor.

9
9
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 400 ml kraanwater

Verkruimel de bouillontablet boven de rijst en voor het water toe als alle sherry is opgenomen.

10
10

Laat de rijst in ca. 15 min. op zacht vuur gaar worden.

11
11

Schep de pompoen erdoor en laat ca. 5 min. meewarmen.

12
12
  • 150 g zachte geitenkaas

Verkruimel de geitenkaas.

13
13
  • 1 el roomboter
  • 50 g Parmezaanse kaas

Schep de boter, Parmezaanse kaas, helft van de geitenkaas en pijnboompitten door de risotto.

14
14

Neem de wok van het vuur en laat nog ca. 5 min. afgedekt nagaren.

15
15

Schep de risotto op borden en verdeel de rest van de geitenkaas, pijnboompitten en kruiden erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.