Zee­vruch­ten­pi­la­v

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en fijn hakken. Venkel wassen, schoonmaken, groen bewaren en venkel in kleine blokjes snijden. Helft van olie verhitten. Fruits de mer en mosselen laten uitlekken en in pan ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Uit pan op bord scheppen. Rest van olie in zelfde pan doen. Ui en venkel ca. 5 minuten bakken, af en toe omscheppen. Knoflook, oregano en rijst erdoor roeren, al omscheppend ca. 1 minuut bakken. 1/2 Liter water toevoegen en aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Rijst in ca. 15 minuten afgedekt op laag vuur koken. Mosselen, fruits de mer en ouzo door rijst scheppen, afgedekt nog ca. 5 minuten verwarmen. Pilaf op smaak brengen met zout en peper, met venkelgroen garneren. Lekker met een tros-tomatensalade of in de oven gebakken tomaten.

Tip:

Gebakken tomaten: Halveer 4 tomaten, druppel er olijfolie over en bestrooi ze met versgemalen peper en grof zeezout. Bak ze ca. 30 minuten bij 175 °C of gasovenstand 3.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Griekenland

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.