Fa­va­dip met to­ma­ten-kap­per­tjes­saus

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht 4 personen
2 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pan spliterwten net onder water zetten en 2 eetlepels olie toevoegen. Erwten aan de kook brengen en op laag vuur ca. 45 minuten koken tot water is opgenomen en dikke puree ontstaat, regelmatig roeren en eventueel meer water toevoegen. Intussen tomatenblokjes aan de kook brengen en op laag vuur onafgedekt in ca. 15 minuten laten indikken, af en toe roeren. Vervolgens kappertjes laten uitlekken, grof snijden en erdoor roeren. Mengsel op smaak brengen met zout en peper en laten afkoelen. Knoflook pellen en fijn snijden of uitpersen. Rode peper wassen, pitjes verwijderen en fijn snijden.
  2. In keukenmachine erwten glad pureren. In pan 2 eetlepels olie verhitten en knoflook en peper ca. 1 minuut aanfruiten zonder te kleuren. Erwtenpuree toevoegen en wijn erdoor roeren. Citroen halveren, helft uitpersen, sap aan erwtenpuree toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Mengsel al roerend op laag vuur ca. 5 minuten afgedekt verwarmen. Puree tot lauwwarm (of koud) laten afkoelen. Rest van citroen in plakjes snijden. Fava (= dip) in kom serveren en rest van olie erop gieten. Garneren met citroenplakjes en schepje tomaten-kappertjessaus. Rest van saus apart erbij serveren. Lekker met in punten gesneden geroosterd Grieks landbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Griekenland

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.