Pe­ter­se­lie­dip­saus

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 6 personen
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Korstjes van brood snijden en brood kort weken in ruim koud water. Brood goed uitknijpen. Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. Peterselie en kervel van takjes nemen en grof snijden. Peper wassen, schoonmaken en zonder zaadjes in stukjes snijden. In kom van keukenmachine doen: brood, sjalot, knoflook, peterselie, kervel, peperstukjes, 2 eetlepels limoensap en 3 eetlepels olie. Pureren tot gladde pasta. Rest van olie in dun straaltje toevoegen en blijven pureren tot vrij dikke saus. Peterseliedip op smaak brengen met suiker, zout, peper en eventueel nog wat limoensap. Garneren met olijven. Lekker met warm pitabrood en sesamcrackers.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Griekenland

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.