Ome­let met ui

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan lunch 4 personen
2 41

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tomaten wassen, halveren en pitjes verwijderen. Tomaten fijn snijden en in zeef laten uitlekken. Uien pellen en snipperen. Peterselie fijn knippen. Eieren loskloppen met melk, zout en veel peper. In grote koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Ui ca. 5 minuten zachtjes bakken. Tomaat op halfhoog vuur ca. 3 minuten meebakken. Bestrooien met zout en peper. Rest van olie toevoegen. Eiermengsel in pan schenken en met houten lepel door groenten roeren. Stoppen met roeren als ei gaat stollen. Omelet met deksel op pan op laag vuur gaar en smeuïg bakken. Bestrooien met peterselie. Lekker met geroosterd brood en frisse salade.

Tip:

Deze omelet kan ook worden gegeten als licht hoofdgerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Griekenland

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.