Krui­di­ge wit­te boon­tjes

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan lunch 4 personen
3 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haricots verts schoonmaken, wassen, in stukjes snijden en in pan met ruim water en zout in ca. 5 minuten net niet gaar koken. Laten uitlekken. Witte bonen in zeef afspoelen en laten uitlekken. Ui pellen en fijn snipperen. Dille fijn knippen. Rucola grof snijden.
  2. In (braad)pan 1 1/2 eetlepel olie verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes bakken. Spinazie op halfhoog vuur al omscheppend meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: witte bonen, haricots verts en tomatenblokjes. Op smaak brengen met zout en peper. Groenten ca. 5 minuten zachtjes stoven. Rucola en rest van olie erdoor roeren en nog ca. 1 minuut meewarmen. Dille erover strooien. Lekker met plakjes feta of haloumi en in olijfolie gebakken aardappels.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Griekenland

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.