Klei­ne ge­hakt­bal­le­tjes met rijst

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Korstjes van brood snijden. In kom 2 dl water schenken en brood hierin ca. 5 minuten laten weken. Knoflook pellen en uitpersen. Citroenen schoonboenen en met citroentrekker schilletjes van 1 citroen trekken. Citroenen uitpersen. Brood uitknijpen en met eieren, knoflook en shoarmakruiden in keukenmachine fijn malen. In kom broodmengsel met gehakt mengen en op smaak brengen met peper en zout. Gehakt tot balletjes van ca. 4 cm doorsnede rollen. Gehaktballetjes licht door maizena rollen.
  2. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. In koekenpan olie verhitten en balletjes in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes uit pan scheppen en warm houden in aluminiumfolie. Vervolgens in achtergebleven bakolie op laag vuur citroenschilletjes en honing ca. 1 minuut aanbakken. Citroensap toevoegen en aanbaksels los roeren. Fond toevoegen en tot helft laten inkoken. Balletjes terugleggen in jus en ca. 5 minuten laten sudderen. Peterselie grof snijden. Balletjes en rijst verdelen over borden. Citroenjus over balletjes scheppen en bestrooien met peterselie. Lekker met boerensalade.

Tip:

Roer 100 g fijngesneden dadels door de rijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 940 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 109 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Griekenland

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.