Braad­worst­jes met ou­zo

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan borrelhapje 4 personen
4 20

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Met lemmet van breed mes ongepelde knoflook pletten. Sinaasappel wassen en 1/4 deel van schil zo dun mogelijk afsnijden. Peperkorrels grof hakken. Sosijsjes in plakjes snijden. In koekenpan olie verhitten. Knoflook ca. 30 seconden zachtjes bakken en uit pan nemen. Plakjes sosijs snel rondom bruin bakken. Sinaasappelschil, peperkorrels en oregano ca. 1 minuut meebakken. Ouzo toevoegen en op hoog vuur laten verdampen. Worstjes op smaak brengen met paar druppels sinaasappelsap en cayennepeper. Serveren met glaasjes ouzo.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 10 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Griekenland

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.